Rebehandling - For Bakers by RUNEX

tinsets old and recoated

Rebehandle med silicone

Dina gamla, smutsiga och slitna bakplåtar och bakformar blir som nya

Rune Nilsson var bagaren som sålde bageriet, sadlade om och startade RUNEX i 1972 och började erbjuda ombehandling av bakplåt och bakformar. Det var nästan den enda produkt vi hade att erbjuda i början. Mycket har hänt sedan dess. Men det händer fortfarande att vi får frågan från bagare och konditorer om det verkligen går att ombehandla deras gamla bakplåtar och bakformar som är så smutsiga och slitna. Svaret är nästa alltid: JA! Men om produkten är så bucklig, trasig och sprucken att den är skrotfärdig av den orsaken kanske den inte är värd att ombehandla; den kommer kanske inte hålla under behandlingens hela livslängd. OBS! Fluorplastbehandlad aluminiumplåt går inte att ombehandlad eftersom borttagningen av den gamla behandlingen kräver så hög temperatur under så lång tid att aluminium tappar det mesta av sin spänst och styrka, den blir så mjuk och svag att den blir oanvändbar.

Vi ordnar upphämtning, tvättar och ombehandlar dina gamla bakplåtar och bakformar till en mycket lägre kostnad än en att köpa nya -  och de blir nästan som nya igen .

Sparar pengar

Mycket lägre kostnad att ombehandla än att köpa nya eller att använda dyrt silikonpapper eller formfett med alla tillhörande extrakostnader.

Bättre för miljön

Arbetsmiljön: Formfett smutsar ner i bageriet.
Naturen: Silikonpapper bidrar på olika sätt till miljöförstöring genom produktion, transporter och destruktion.

Vad ser dina kunder?

Gamla, slitna och smutsiga bakplåtar och bakformar- eller nybehandlade och fräscha?

Bestil rebehandling

Pak dine gamle plader og forme rigtig godt og kontakt os og vi vil ordne resten.